Kezdjük egy nagyon egyszerűvel!

Elhatároztam, hogy beköttetem az Internetet! Természetesen mint minden ember a Matávhoz fordultam. (Most már T-IZÉ!)  Mivel nincsen itthonra bekötve a telefonvonal, ezért rögtön el is utasítottak, hogy csak a telefonnan együtt lehetséges, de természetesen olyan előfizetésük nincsen, ahol 0 ft a havidíj, mert ugye akkor nekem egy vasamba sem kerülne.

De mindegy indultam tovább!

A Kábeltv szolgáltatatónk a Vidanet! Megnéztem a honlapjukat, hogy valyon létezik-e kábelnetjük! örömmel tapasztaltam, hogy igen! de sajnos az utcánkba nem lehet bekötni! Tehát maradt itthon a Vodafonos GPRS net!

Ugrunk az időben két hónapot!

Találtunk egy másik kábeltv szolgáltatót, de mivel az nem ad netet még egy kisérletet teszek, és rápillantok a honlapjukra! Sajnos, még mindig nincsen az utcánkban leheetőség a bekötésre, így hát felhívom őket, hogy lemondjam a tv-t! Mit tesz Isten ott tájékoztatnak, mikor azért rákérdeztem, hogy már van net és működik! de akkor miért nem teszik fel a honlapra! de mindegy! Rohantam és megrendeltem!

A szerződés aláírása után azt mondták, hogy innentől számítva 30 nap alatt felhívnak és időpontot egyeztetnek, hogy mikor kössék be az Internetet!  nem hittem el, em a bekötés történik meg 30 nap alatt, hanem az időpont egyeztetés!

De azért ne legyünk elfogultak, mert két és fél hét után már kint is voltak a szerelők! Természetesen napközben. A munkából hezakellett jönnöm, az nekem plusz idő, a fönökömnek meg ugye nem tetszik a dolog! Na, meghozták a modemet és két perc alatt összedugták? Miért vártam erre két és fél hetet?

Sőt továbbmegyek, mert ez a legérdekesebb!Kiszámolták e, hogy mennyi az a pénz, amit az ilyen hosszú bekötéssel elbuknak!

Számoljunk!

Mondjuk egy havai előfizetés 5500 Ft. Számoljuk két hétnek a csúszásomat (amúgy átlagban a barátaimnál is ennyi volt, persze a Matávnál hallottam két hónapról is!) ami 2750 Ft egy előfizetőtől.

Ezer előfizetőnél az 2.750.000 Ft

Tízezer előfizetőnél 27.750.000 Ft

Ötven ezer előfizetőnél pedig 138.750.000 Ft

....

Ez bizony nem semmi összeg!

Senkinek nem tűnik fel azoknál a cégeknél, hogy ennyi pénz eltűnik, vagyis be sem folyik?  Vagy ennyire jól állunk?

Én ezt nem tudom felfogni!